Juventus oduševio svijet: Mogli ga dovesti besplatno, ali odlučili da za njega plate obeštećenje

Zadržali odlične odnose s Lyonom

Juventus oduševio svijet: Mogli ga dovesti besplatno, ali odlučili da za njega plate obeštećenje

E. Čaušević

Juventus je sinoć potvrdio dolazak Luce Pellegrinija iz Rome, ali su nekako u sjeni svega u Torinu završili još jedan transfer.

Naime, italijanski mediji prenose da je Juventus u svoje redove doveo Hamzu Rafiju iz Lyona, ali da su to uradili na zaista nevjerovatan način.

Ovom 20-godišnjaku je ovog ljeta istekao ugovor s Lyonom i već odavno je dogovorio da će karijeru nastaviti u dresu Juventusa. Međutim, iako je trebao doći u Torino kao slobodan igrač na kraju je Stara dama sve oduševila.

Oni žele sačuvati odlične odnose koje imaju već godinama s Lyonom, te su im poručili da produže ugovor s Rafijom kako bi za njega platili obeštećenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako ga je Juventus mogao dovesti kao slobodnog igrača odlučili su da žele platiti odštetu za njega što je oduševilo sve. Ovo se zaista rijetko viđa u svijetu fudbala, ali je sigurno za svaku pohvalu.

No, mnogi vjeruju da se iza svega kriju drugačije namjere čelnika Juventusa, odnosno da oni na ovaj način žele osigurati sebi prednost kod dovođenja nekih od najboljih igrača Lyona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Hahaha... Kakva šuplja. Ko o čemu, preverant o poštenju.
4 0
Maximilian
Lažna finansijska poštena igra. Otkrili i razradili sistem i samo deru.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi