Tim Juventusa sastavljen od angažovanih slobodnih igrača izgleda zastrašujuće

Stara dama "doktorirala"

Tim Juventusa sastavljen od angažovanih slobodnih igrača izgleda zastrašujuće

A. Čaušević

Iker Casillas je prošle sedmice poručio da transfere Juventusa realizuje mađioničar Houdini. U izjavi legendarnog golmana ima istine jer ono što rade Bianconeri posljednjih godina je ravno magiji. 

Stara dama je samo ove godine u Torino uspjela dovesti dva veznjaka koji spadaju u grupu najboljih na svijetu i to kao slobodne igrače.

Aaron Ramsey je član Juventusa već nekoliko mjeseci, a od jučer mu se pridružio i Adrien Rabiot.

Iako su imali slobodne papire i nisu baš stigli besplatno jer će troškovi menadžerske provizije iznositi oko 20 miliona eura.

Prije njih na Allianz stadium je stiglo niz zvučnih imena koji su bili bez ugovora, a idealni tim sastavljen od igrača koje je Juventus doveo besplatno definitivno izgleda impresivno, posebice vezni red.

Na golu bi stajao Neto, Brazilac je u Juve stigao iz Fiorentine 2015. godine, a prije nekoliko dana je u transferu vrijednom 30 miliona eura iz Valencije prešao u Barcelonu.

U odbrani bi igrali Dani Alves, Lucio te Andrea Barzagli, jedan od simbola tima koji posljednjih osam godina dominira Apeninima. Istina, svjetski prvak s Italijom je plaćen 300.000 eura kako bi prijevremeno stigao iz Wolfsburga.

U veznom redu su Andrea Pirlo, na kojeg je suvišno trošiti riječi, zatim Sami Khedira, Emre Can, spomenuti Rabiot i Ramsey te Paul Pogba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je Manchester Unitedu 2012. godine platio Pogbinu naknadu za treniranje, a četiri godine kasnije je Franuza Crvenim đavolima prodao za nevjerovatnih 105 miliona eura.

Napad bi predvodio Fernando Llorente. Napadač Tottenhama je član Juventusa bio od 2013. do 2015. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Ali besplatno skoro sve nema dalje Juve je Juve niko nemože trgovati kao Juve
0 3
visionar
barzalji nije bio djabe , nesto preko 300.000 evra placen .
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije