Juventus odustao od Matića, vezista blizu Uniteda

Transfer saga konačno gotova?

Juventus odustao od Matića, vezista blizu Uniteda

Vezni fudbaler iz Srbije Nemanja Matić veoma je blizu transfera u Mancester United, poručio je poznati novinar i majstor za transfere Gianluca Di Marzio. 

Matić se dugo vremena povezuje sa ova dva kluba. Juventus i Manchester United tokom čitavog ljeta vode bitku za Matića, a čini se da je na kraju prva popustila Stara dama. 

Juve je odlučio da digne ruke od Matića vjerovatno zbog previsoke cijene koju Chelsea traži za njega. Naime, londsnki Plavci navodno traže 50 miliona funti, a United im je to izgleda spreman platiti samo kako bi dobili Srbijanca. 

Matićeva želja također je bio United jer se raduje ponovnoj saradnji sa bivšim trenerom Joseom Mourinhom. Podsjetimo da su oni sarađivali u Chelseaju dok je Portugalac bio trener ovog kluba, a čini se kako će saradnju nastaviti i u Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Matić je prošle sezone odigrao 35 mečeva u Premiershipu te je postigao jedan pogodak uz osam asistencija, a sa Chelseajem je osvojio titulu prvaka. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi