Juventus osvojio Kup Italije!
Foto: EPA

U finalu savladali Lazio sa 2:0

Juventus osvojio Kup Italije!

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras su u finalu Kupa Italije na Olimpicu savladali Lazio sa 2:0 i tako su osvojili svoj prvi ovosezonski trofej.

Stara dama je od prve minute krenula veoma ofanzivno, te je imala nekoliko dobrih prilika, ali Lazio se uspio nekako odbraniti. Međutim, u 12. minuti kapitulirala je odbrana rimske ekipe jer je nakon asistencije Alexa Sandra mrežu Lazija zatresao Dani Alves.

Desetak minuta kasnije Juventus je udvostručio svoju prednost kada se u listu strijelaca upisao Bonucci i već tada se vidjelo da će se Lazio teško vratiti u meč. Rimski tim je u 33. minuti mogao smanjiti na 2:1, ali je udarac Immobilea otišao tik pored stative Neta.

U drugom poluvremenu Lazio je svim silama krenuo u napad kako bi smanjio prednost Stare dame i vratio se u meč. Fenomenalnu šansu u 58. minuti imao je ponovo Immobile, ali je s gol linije Neto uspio da izbaci loptu i spasi gol Juventusa. Nakon te šanse vidjelo se da igrači Lazija gube snagu, dok je Juve iskusno čuvao loptu u svom posjedu.

Lazijali su pokušali još u nekoliko navrata da postignu gol, ali nisu uspjeli, te je Juventus zasluženo slavio sa 2:0 i osvojio Kup Italije. Ovo je prvi trofej za Staru damu u ovoj sezoni, te ih očekuje još finale Lige prvaka, dok su u Seriji A na dohvat ruke od odbrane titule.

Senad Lulić je odigrao cijeli meč u dresu Lazija, dok je Miralem Pjanić zbog žutih kartona propustio pobjedu svoje ekipe u finalu Kupa Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kup Italije, finale:

Juventus - Lazio 2:0

Vidi video!
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi