Pirlo s Chiesom ima u planu realizovati do sada neviđeno u svijetu fudbala!

Netipično za Italijane

Pirlo s Chiesom ima u planu realizovati do sada neviđeno u svijetu fudbala!

Admin Čaušević

Čini se da su se u Juventusu zasitili od pomalo monotonog taktičkog nadmudrivanja te su se odlučili za ultra ofanzivni stil igranja pod vodstvom Andree Pirla. 

Kada ekipa ima rezultatski zaostatak onda je normalna pojava da na terenu ima veći broj ofanzivaca, ali ono što je Pirlo zamislio do sada nije viđeno.

Naime, nekada odlični fudbaler, a danas neiskusni trener razmišlja da od početka utakmice igra sa čak pet izuzetno napadački orijentisanih igrača.

Gazzetta dello Sport navodi kako s dovođenjem Federica Chiesea Pirlo namjerava igrati u formaciji 3-4-1-2 s tim da bi u fazi napada čak pet igrača bilo u napadačkoj liniji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pirlo istovremeno planira koristiti Chiesu i Cuadrada po stranama, dok bi u sredini napadačke linije igrali Ronaldo, Dybala i Kulusevski.

Kako će ovo izgledati u praksi saznat ćemo nakon reprezentativne pauze kada će Juventus gostovati slabašnom Crotoneu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Idiote ****ni kopiramo atalantu. Cuj nevidjeno ccc kijeza vec igrao desno krilo u violi u 352
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi