Juventus plaća 10 miliona eura za mladića zaluđenog Lukom Modrićem

Novi transfer 'Stare dame'

Juventus plaća 10 miliona eura za mladića zaluđenog Lukom Modrićem

Mlađahni talijanski ofenzivni veznjak Nicolo Rovella na ljeto bi svoju karijeru trebao nastaviti u Juventusu, koji je dogovorio njegov transfer iz Genoe, javlja Sky Sport Italia.

Juve će za njega platiti 10 miliona eura, a u Genou će poslati i mlade igrače Eliu Petrellija te Manola Portanovu.

Rovella će do kraja ove sezone ostati na posudbi u Genoi. U intervjuu za SportWeek govorio je o tome, ali je i otkrio svijetu da mu je nogometni idol Luka Modrić.

"Moja budućnost je zasad u Genoi jer još moram mnogo napredovati. Želim igrati redovito za Genou i završiti tu sezonu u kojoj još mogu raditi pogreške, a ispravljati ih mogu samo igranjem", rekao je 19-godišnji Rovella, a zatim se osvrnuo na najbolje veznjake svijeta te govorio o Modriću.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Uvijek imaš dojam da će se nešto dogoditi kad on ima loptu. Po meni, najbolja tri svjetska veznjaka su on, Thiago Alcantara i Nicolo Barella", rekao je Rovella.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti