Juventus odabrao trojicu igrača koji će imati zadatak da spase sezonu!

Očekuju ih u januaru

Juventus odabrao trojicu igrača koji će imati zadatak da spase sezonu!

Edmir Škorić

U Juventusu nastoje da spase što se spasiti da, pa će tokom zime dovesti nekoliko igrača.

Bilo je i za pretpostaviti da Juventus krene u zimski šoping nakon beznadežne polusezone u kojoj je Stara dama, izuzevši plasman u osminu finala Lige prvaka, bila očajna.

Borba za Scudetto završena je i prije nego je počela, a igra Juventusa nije ni nalik onoj iz ranijih, šampionskih sezona. Postoji puno toga što ne štima u ekipi Massimiliana Allegrija i evidentno je da su neophodna pojačanja.

Odbrana može da nastavi u istom sastavu, ali vezni red, a naročito napad trebaju određene promjene. Najkritičniji je ipak vezni red, pa su dva od "zacrtana" tri pojačanja upravo nogometaši sredine terena.

Gianluca Di Marzio, kralj tranferskih glasina, najavio je da će klasni veznjak i napadač ove zime doći u Torino. Ili je barem takav plan.

Problem je što Juve neće moći investirati u nove igrače dok se ne riješi nekoliko nepoželjnih igrača. Aaron Ramsey, koji zarađuje oko 7,5 miliona eura godišnje, trebao bi da sporazumno raskine ugovor s klubom. Arthur, koji je stigao iz Barcelone, također bi mogao otići. Adrien Rabiot također nije visoko ocijenjen.

Dakle, vezni red najviše trpi, a želje su 29-godišnji Španac iz Lazija Luis Alberto, koji nije baš omiljen kod trenera Maurizja Sarrija, zatim nizozemski reprezentativac Georgini Wijnaldum, koji je priznao da se ne osjeća najsretnije u Parizu i on takođe ima želju da u januaru nešto mijenja u karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče napada, trenutno se najviše govori o Mauru Icardiju, za kojeg u PSG-u nema mjesta, a njegova supruga Wanda Nara, koja se ujedno brine o njegovoj karijeri, razgovarala je na tu temu s predsjednikom Juventusa Andreom Agnellijem i vrlo je moguće da će bivši igrač Intera doći na posudbu.

Argentinac je ove sezone postigao samo tri gola, ali je na travnjaku proveo samo 748 minuta. Neukrotivi napadač jako dobro poznaje Seriju A, jer je već igrao za Sampdoriju i Inter.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi