Juventus potvrdio odlazak Ronalda uz poruku: "Ciao Cristiano"

Napustio klub nakon tri godine

Juventus potvrdio odlazak Ronalda uz poruku: "Ciao Cristiano"

Endin Čaušević

Juventus je danas zvanično potvrdio da će Cristiano Ronaldo nakon tri sezone napustiti klub iz Torina.

Ronaldo je u Juventus došao na ljeto 2018. godine iz Real Madrida kao veliko pojačanje i trebao je predvoditi Staru damu u pohodu na Ligu prvaka, ali to nije uspio da ostvari.

Portugalac je s italijanskim klubom imao još godinu dana ugovora i svi su očekival da će ostati, ali prije nekoliko dana sve je iznenandio kada je poručio da želi da ide.

Ronaldo je dogovorio povratak u Manchester United, a Juventus se danas oprostio zvanično od svog najboljeg igrača, te će njegov odlazak sigurno biti veliki udarac za njih.

Iz torinskog kluba objavili su da su prodali Ronalda Manchester Unitedu za 15 miliona eura plus osam miliona eura bonusa. Očekuje se da Portugalac potpiše dvogodišnji ugovor s Crvenim đavolima, a to će se ozvaničiti već danas.

"10. jula 2018. godine dvije ikone evropskog fudbala su se spojile kad je Ronaldo postao igrač Juventusa. Danas nakon tri godine, 133 utakmica, 101 postignutog gola i pet trofeja ovo poglavlje se završava. Ronaldo i Juventus kreću odvojenim putevima", piše u saopštenju Juventusa i dodaje se.

"Ovo je bila odlična priča, a navijači su prije tri godine Ronalda dočekali kao kralja. Impresionirao nas je svojim igrama i svi će pamtiti nevjerovatno slavlje gola kada bi cijeli Allianz stadion uzvikivao 'Siuuu'. Postoji mnogo nezaboravnih trenitaka koje smo imali zajedno. Možemo ih nabrajati zajedno, ali to neće pomoći jer svi imaju neku svoju uspomenu vezanu za Ronalda".

"Veza koja se rodila 10. jula prije tri godine danas se završava, ali će se zauvijek pamtiti. Ovo je bilo nevjerovatno putovanje. Ciao Ronaldo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi