Juventus preko nemoćnog Lazija do pete pobjede u nizu

Stara dama se vraća u borbu za titulu

Juventus preko nemoćnog Lazija do pete pobjede u nizu

Prva utakmica 15. kola Serije A ponudila je derbi Lazija i Juventusa, koji je pripao gostima iz Torina. Stara dama je slavila sa 2:0 protiv nemoćnog Lazija, koji je samo produbio svoju agoniju koja traje već sedmicama.

Već u sedmoj minuti dalo se naslutiti koji će tim doći do tri boda. Gentiletti je savladao Marchetija i Juventus je poveo sa 1:0, a svoju prednost je udvostručio u 32. minuti preko Dybale, koji je fantastično pogodio i 'nokautirao' Nebeskoplave.

Lazio je do kraja utakmice na sve načine pokušao doći do povoljnijeg rezultata, ali je odbrana Juventusa večeras podsjetila na svoja izdanja iz prethodnih sezona. 

Ostalo je do kraja 2:0 za Juve, koji je na Olimpicu došao do svoje pete uzastopne pobjede i vratio se u borbu za titulu prvaka. Sa druge strane, Lazio nastavlja svoju katastrofalnu sezonu i bilježi peti poraz u posljednjih šest utakmica, a sudbina trenera Stefana Piolija na klupi Rimljana je i više nego neizvjesna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 15. kolo:

Lazio - Juventus 0:2 (Gentiletti ag 7', Dybala 32')



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.