Juventus s Pjanićem želi pokazati kako će većina klubova poslovati u narednom periodu

Po uzoru na NBA

Juventus s Pjanićem želi pokazati kako će većina klubova poslovati u narednom periodu

Endin Čaušević

Prethodnih dana se dosta špekuliše o tome da će Miralem Pjanić na kraju ove sezone napustiti Juventus.

Prema pisanju italijanskih medija Maurizio Sarri neće računati na Pjanića naredne sezone, te je od kluba tražio da dovede adekvatno pojačanje u veznom redu.

Već danima se špekuliše da bi Pjanić mogao karijeru nastaviti u dresu Barcelone, a navodno interes su još pokazali Chelsea i PSG. No, mnogi pišu da bi Pjanić mogao biti fudbaler koji će biti primjer kako će transferi funkcionisati u narednom periodu.

Jasno je da je pandemija koronavirusa itekako pogodila finansijski mnoge klubove, te im poremetila planove što se tiče ljetnog prelaznog roka. Klubovi se više ne mogu razbacivati s novcem, te će svaki transfer sigurno biti detaljno isplaniran.

Zbog toga Tuttosport piše da u Juventusu ozbiljno žele da usvoje pravilo iz NBA lige oko razmjene igrača. Trejdovi u NBA ligi su specifični i odrađuju se bez novčanih naknada što bi za fudbalske klubove u ovakvom periodu bilo idealno rješenje.

Sportski direktor Juventusa, Fabio Paratici, nedavno je izjavio da će fudbal sigurno izgledati kao NBA liga u narednom periodu što se tiče razmjene igrača i očito je da je bio u pravu.

Tuttosport prenosio da je Stara dama odlučila iskoristiti Pjanića kako bi isprobali taj način razmjene igrača. Barcelona im u zamjenu za Pjanića nudi Artura Vidala i Ivana Rakitića bez uključene novčane nadoknade.

No, Sarri je više za soluciju da se posao dogovori s Chelseajem. U tom slučaju u Juventus bi u zamjenu za Pjanića stigao njegov miljenik Jorginho kojeg je trenirao u Napoliju i Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče PSG-a i tu Juventus pregovara oko razmjene igrača. Ukoliko prihvate ponudu Parižana onda će Pjanić put PSG-a, a u Juventus će doći Leandro Paredes.

U svim ovim opcijama nema novčanih nadoknada s bilo koje strane i jasno je zbog čega bi razmjena igrača u narednim prelaznim rokovima mogla biti glavna opcija za skoro sve klubove.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi