Potpuni haos u Torinu: VAR poništio pobjedu Juventusa u 95. minuti, igrači šakama rješavali stvari

Nevjerovatan meč

Potpuni haos u Torinu: VAR poništio pobjedu Juventusa u 95. minuti, igrači šakama rješavali stvari

Midhat Šljivak

Juventus je u nevjerovatnom meču 6. kola Serije A remizirao sa Salernitanom (2:2).

Dugo će se pričati o večerašnjoj utakmici. Juventus je imao dva gola minusa, došao je do 3:2 u 95. minuti, ali VAR je poništio gol te je nastalo ludilo koje su igrači rješavali šakama.

Salernitana hrabro ulazi u ovaj meč. Pokazali su domaćem timu kako su došli po bodove, a igra Juventusa u prvom dijelu bila je na nivou timova iz Serije C, ako ne i koji nivo niže.

Gosti su to iskoristili i imali su ogromnih 2:0 nakon prvih 45 minuta igre za istinski šok na Allianz stadionu u Torinu.

Salernitana do vodstva stiže u 18. minuti susreta. Juan Cuadrado ispada poput pionira na desnoj strani, Mazzocchi ga lagano prolazi, a zatim loptom na petercu pronalazi Antonija Candrevu koji pogađa za 1:0.

Nemoćno i očajno je izgledao tim Massmiliana Allegrija. Bezidejni napadi nisu donijeli nijednu bitnu situaciju pred golom Salernitane i navijači torinske Stare dame u nevjerici su posmatrali dešavanja na terenu.

Oglasi

Da im bude još teže gosti su se pobrinuli u nadoknadi prvog dijela. Bremer je skrivio penal, a Piatek ga pretvara u pogodak za velikih 2:0 za Salernitanu.

Gosti očekivano prave bunker u nastavku meča, no on je brzo probijen jer je u 51. minuti Bremer postigao pogodak na ubačaj Kostića za 2:1.

Krenuo je potom Juventus po preokret. Ipak, 'tanka' klupa Stare dame nije mogla ponuditi osvježenje koje bi ovom timu donio nešto novo u fazi napada.

Imali su Bianconeri nekoliko šansi. Vlahović i Milik su bili blizu postizanja golova, no Juventus je jednostavo ove sezone poprilično očajan da bi preokretao ovakve utakmice na svoju stranu.

Na kraju je Juventus uspio doći do izjednačenja. Dosuđen je penal u nadoknadi meča, a Leonardo Bonucci iz popravnog postiže pogodak za 2:2.

Oglasi

Uspio je Juventus postići gol za 3:2 u 95. minuti. Milik je pogodio, skinuo je dres i isključen je, ali zatim VAR javlja da je Bonucci bio u ofsajdu i gol je poništen.

Došlo je i do obračuna igrača na terenu. Sudija je pokazao još dva crvena kartona na terenu (Cuadrado-Fazio), te je i Allegrija isključio i na kraju je susret završio 2:2.

Još je ovo jedno razočarenje za navijače Juventusa koji odavno ne pamte dobru partiju svojih miljenika pod vodstvom Maxa Allegrija.

Mnogi traže njegov odlazak s klupe. Ne žele više gledati patnju i njegove očajne taktičke poteze, no on to nema namjeru učiniti.

Juventus je tek osmi na tabeli Serije A sa samo 10 bodova iz šest kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 6. kolo:

Juventus - Salernitana 2:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sudija je ispravno postupio i ponistio gol, uvijek kad je igrac iza odbrambene linije protivnika u golmanskom petercu i liniji kretanje lopte prema golu smatra se offside i gol se ponistava, prema tome sudija je ispravno postupio jer je postovao pravila.
6 1
user1647539682
Dobre zivce imaju ovi igraci ja bi ga rascerupo ko kokos ksd nikad vise lopte ne bih vidio...i sta je ovaj VAR COJK DADE GOL SKIDE DRES DOBI CRVENI I ONDA OVAJ SMRAD PONISTI CIST GOL...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti