Dugo se nije desila noć u kojoj je Juventus ovako napunio mrežu protivnika

Šest golova u mreži Salernitane

Dugo se nije desila noć u kojoj je Juventus ovako napunio mrežu protivnika

O. Lekić

Juventus je ostvario plasman u četvrtfinale Kupa Italije. Torinski velikan savladao je Salernitanu s 6:1 i prošao je među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Torinski Juventus igrat će završnicu itlijanskog Kupa. Salernitana je za Bianconere večeras bila lagan zalogaj i nakon gotovo godinu dana Juve je nekom postigao četiri i više golova.

Tim Filippa Inzaghija odlično otvara meč. Već u prvoj minuti Ikwuemesi je postigao gol za vodstvo gostiju od 1:0.

Ipak, do kraja prvog dijela preokret Stare dame. U 12. minuti Fabio Miretti zabija za 1:1, a zatim u 35. minuti Andrea Cambiasso postiže gol za 2:1.

U nastavku je torinski velikan lagano završio posao. Salernitana je primila još četiri gola.

Rugani je u 54. minuti povećao prednost domaćeg tima na 3:1, a golijada se zatim nastaavila u 75. minuti kada Bronn pogađa vlastitu mrežu za 4:1.

Kenan Yildiz fenomenalnim pogotkom dolazi u 88. minuti postiže gol za 5:1, a zatim Tim Weah u nadoknadi postiže gol za konačnih 6:1.

Stara dama će imati veliku šansu da se plasira u polufinale. Naredni rival je Frosinone.

U ostalim utakmicama četvrtfinala Kupa igraju Lazio - Roma, Atlanta- Milan i Bologna - Fiorentina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bubacorelli1
Gdje je onaj sto najavi Muharemovica u startnoj postavi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi