Juventus silno želi prodati Mandžukića, ali ponuda nema

Angažovano je i nekoliko posrednika

Juventus silno želi prodati Mandžukića, ali ponuda nema

Ugovor Marija Mandžukića sa Juventusom važi do 2020. godine. Ipak, u Staroj dami sada žele prodati iskusnog hrvatskog napadača što prije i dobiti barem nešto zauzvrat dok nije kasno, s obzirom da Mandžukić uskoro puni 32 godine.

Italijanski mediji su, dakle, danas saopštili da je Mandžukić "stavljen u izlog", što je nešto što se nikako neće svidjeti navijačima Juventusa jer je Hrvat zbog svoje borbenosti postao veliki miljenik pristalica Stare dame.

Mandžukić je ove sezone upisao 41 nastup za Juventus, te je postigao 10 golova i upisao četiri asistancije, ali je navodno i sam sve frustriraniji jer ga Max Allegri konstantno koristi na, za njega neprirodnom, lijevom krilu.

Hrvatski napadač je primoran ustupiti svoje mjesto u špicu napada Gonzalu Higuainu, ali iako se Mandžukić pokazao solidnom opcijom na lijevom krilu, Allegriju je na toj poziciji potreban nešto brži fudbaler.

Zbog toga u Juventusu žele što prije prodati Mandžukića, a s tim ciljem su navodno angažovali čak tri posrednika sa zadatkom da pronađu novi klub za iskusnog Hrvata. Ipak, za sada nema pravih ponuda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako su se prije određenog vremena pojavile špekulacije da je Milan zainteresovan za Mandžukića, Rossoneri očigledno još uvijek nisu odlučili zvanično ući u trku za sjajnog napadača.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi