U meču protiv Spezije Buffon je pokazao šta znači poštovati saigrača

Upisao 651. nastup u Seriji A

U meču protiv Spezije Buffon je pokazao šta znači poštovati saigrača

Admin Čaušević

Gianluigi Buffon je protiv Spezije branio po 651. put u Seriji A i dodatno popravio svoj rekord. 

Buffon je istinska legenda Juventusa, a u finišu utakmice protiv Spezije je pokazao šta znači poštovati saigrača.

Nakon što je Leonardo Bonucci izašao iz igre bilo je pitanje ko će preuzeti kapitensku traku. Logičan izbor bi bio Buffon obzirom da mu je ovo 19. sezona u dresu Juventusa.

Ipak, 42-godišnji golman je kapitensku traku dao Juanu Cuadradu jer trenutno Kolumbijac ima duži staž bez prekida u torinskom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Buffon je sezonu 2018/2019 proveo u PSG-u, nakon čega je postao slobodan pa je pristao da se vrati u redove Bianconera.

Buffonu je i tada Giorgio Chiellini nudio kapitensku traku, ali je legendarni Italijan odbio taj prijedlog. Nije uzeo ni broj 1, već na leđima nosi dres s brojem 77.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi