Juventus spremio pet miliona eura za mladog Bosanca
Sa mladim napadačem Juventusa će uskoro u Torinu razgovarati i selektor fudbalske A reprezentacije BiH Robert Prosinečki

Pišu italijanski mediji

Juventus spremio pet miliona eura za mladog Bosanca

O Arnelu Jakupoviću (19), mladom reprezentativcu Austrije porijeklom iz Kozarca kod Prijedora, ovih dana se sve više piše u italijanskoj javnosti. 

Od ove zime talentovani Jakupović nastupa za Juventus u Primaveri, a na dosad tri odigrane utakmice je postigao tri pogotka i upisao jednu asistenciju, čime je dospio u centar pažnje.

Da su u Juventusu svjesni kakvog nogometaša imaju u svojim redovima svjedoči i to što planiraju da otkupe njegov ugovor od drugoligaša Empolija, a otkupna klauzula iznosi pet miliona eura.

"Arnel je pokazao da je pravi golgeter. Već dobija priliku da trenira s prvim timom Juventusa, što je jako važno za njega, jer može mnogo naučiti. Juventus se pokazao kao savršeno okruženje za njega", kazao je Jakupovićev agent Igor Gluščević za italijanske medije, pa dodao:

"Hoće li ga Juventus otkupiti? Vidjet ćemo što će se dogoditi. Postoje još neke momčadi koje su zainteresovane."

Nema sumnje da će i u N/FSBiH uraditi sve kako bi "regrutovali" ovog napadača, s kojim će Robert Prosinečki obaviti razgovore u Torinu kada bude išao u posjetu Miralemu Pjaniću.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi