Chielliniju prijeti suspenzija zbog udaranja Belottija
Foto: Screenshot

Trenutak koji je, čini se, promakao sudijama

Chielliniju prijeti suspenzija zbog udaranja Belottija

Defanzivac Juventusa Giorgio Chiellini bi se mogao suočiti sa suspenzijom pošto su TV kamere zabilježile trenutak kada je udario Andreu Bellotija tokom duela Stare dame i Torina.

Pomenuti incident se desio tokom gradskog derbija koji je Juventus riješio u svoju korist sa minimalnih 1:0. Naime, kamere su zabilježila trenutak kada je Chiellini, čini se, namjerno rukom udario fudbalera Torina u lice.

Ipak, čelnici Serije A tek trebaju odlučiti da li je Chiellinijev potez bio namjeran, a mnogo toga zavisi i od sudijskog zapisnika, s obzirom da se "video dokazi" mogu koristiti samo ukoliko arbitri nisu primijetili sporni trenutak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, VAR nije korišten u ovom slučaju jer su udarac zabilježile kamere italijanskog Sky Sporta, a ne one koje se koriste u sklopu nove video tehnologije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi