Sjajna završnica Juventusa i preokret u gradskom derbiju
Foto - EPA

Trijumf Stare dame

Sjajna završnica Juventusa i preokret u gradskom derbiju

M. Šljivak

Juventus je gradskom derbiju u 10. kolu italijanske Serije A savladao velikog rivala Torino sa 2:1.

Tim Andree Pirla ponovo nije blistao ni večeras u dobrom dijelu utakmice, ali je ipak uspio da preokrene meč i da pobijedi.

Loše su domaći ušli u susret i u devetoj minuti su primili gol. Nicolas N'Koulou zabio je za vodstvo Torina od 0:1.

Torino je mogao povesti i sa dva gola razlike. Simone Zaza je imao šansu, ali je Szczesny sjajno odbranio, a Juventus na drugoj strani nije blistao i na odmor se otišlo vodstvom gostiju.

Juventus je očekivano krenuo žestoko u nastavku. Jedan gol im je poništen na samom otvaranju, ali je zatim Stara dama uspjela da izjednači. Weston McKennie je zabio za 1:1 u 77. minuti.

Nastavili su se napadi Bianconera koji u 89. minuti dolaze do pobjede. Leonardo Bonucci je pogodio za 2:1 i tri boda Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 10. kolo:

Juventus - Torino 2:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Mi na svoj klasični način...ovako ima da Ligu Prvaka osvojimo, ali za juniore.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi