Italijani ne odustaju: Poznato ko je iz Juventusa pomagao Suarezu da vara na testu za državljanstvo

Istraga i dalje traje

Italijani ne odustaju: Poznato ko je iz Juventusa pomagao Suarezu da vara na testu za državljanstvo

Endin Čaušević

Urugvajski fudbaler Luis Suarez ljetos se povezivao s prelaskom u Juventus, ali od toga nije bilo ništa i na kraju je potpisao za Atletico Madrid.

Suarez je čak krajem ljeta dolazio u Italiju kako bi polagao test jer je predao zahtjev za državljanstvo ove zemlje. Njegova supruga je iz Italije i Suarez je htio da dobije državljanstvo kako u Juventusu ne bi bio prijavljen kao igrač van EU.

Međutim, nakon tog testa sve je krenulo nizbrdo za Urugvajca. Samo nekoliko dana kasnije objavljeno je da je Suarez varao na testu italijanskog jezika nakon čega je pokrenuta istraga.

Italijanski mediji jučer su objavili da je pod istragom i jedan od čelnih ljudi Juventusa, Fabio Paratici, koji je čini se imao upetljane prste u Suarezov ispit.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iz Juventusa su potvdrili da je istraga pokrenuta, a Paratici se tereti da je pomogao Suarezu da dođe do pitanja na ovom testu, ali na kraju nisu uspjeli da prevare sistem i odmah je bilo nešto sumnjivo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Stare varalice iz Juventusa
8 8
dinass
Suarez je glup ko noc, nije mogo ni nastiman test da prodje. Tesko bi on zaigro za Juventus dok je tamo Ronaldo
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi