Juventus u dobroj poziciji da dovede Miralema Pjanića

U Torinu čekaju rasplet situacije

Juventus u dobroj poziciji da dovede Miralema Pjanića

Kako vrijeme prolazi, sve su veći izgledi da ćemo Miralema Pjanića od naredne sezone gledati u dresu nekog drugog kluba.

Najnovije vijesti iz Italije kažu da je Juventus vrlo zagrijan za dovođenje bh. reprezentativca i da je spreman platiti 38 miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula u ugovoru sa Romom.

Olakšavajuća okolnost za Staru damu je i to što Roma do kraja juna mora ispoštovati finansijski fair play, jer se u protivnom može suočiti sa kaznom i suspenzijom igranja u evropskim takmičenjima.

Trenutni ugovor Miralema Pjanića sa Romom važi do juna 2018., a naš fudbaler prema njemu zarađuje 3,2 miliona eura po sezoni. Ukoliko Roma želi zadržati Malog princa bit će potrebno da mu ponudi novi i poboljšani ugovor, a Calciomercato piše da bi njegova godišnja plata porasla na minimalno 4,5 miliona eura uz dodatne bonuse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Situaciju oko Pjanića pomno prate u Juventusu, koji očigledno znaju u kakvu se igru upuštaju. Dovođenjem bh. reprezentativca, Juve bi jednim potezom profitirao na dva načina - Pojačao bi svoj, a oslabio tim najvećeg konkurenta za titulu u novoj sezoni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi