Juventus u Pekingu trijumfovao nad Napolijem

Super Kup Italije

Juventus u Pekingu trijumfovao nad Napolijem

Ekipe Juventusa i Napolija odigrale su danas u Pekingu susret talijanskog Superkupa u kom je uspješniji bio aktuelni prvak Italije.  

Napoli je poveo golom svog sjajnog napadača Edinsona Cavanija u 27. minuti. Ipak samo deset minuta kasnije, za novo vodstvo Napolitanaca pogađa Makedonac, Goran Pandev. Rezultat je glasio 1:2, a sa tim rezultatom se ujedno otišlo i na odmor.

 

U nastavku utakmice na teren je istrčao Mirko Vučinić umjesto Alessandra Matrija. Napoli  je dobro branio prednost, ali su u tom periodu čak trojica igrača Napolitanaca zaradila žuti karton - Cannavaro, Behrami i Cavani. Ipak Juventus u 72. minuti doalzi do poravanja, a strijelac je iz penala bio Arturo Vidal.

 

A onda finiš utakmice koji će igrači Napolija dugo da pamte. Najprije je direktan crveni karton dobio Goran Pandev, da bi samo par minuta kasnije drugi žuti karton dobio Zuniga zbog prekršaja nad Giovincom. Napoli je dakle u produžetke ušao sa dva igrača manje.

 

Tek u produžetcima, Stara dama dolazi do prvog vodstva na utakmici te osigurava pobjedu. Najprije u 97. minuti, Christian Maggio postiže autogol da bi samo četiri minute kasnije, Mirko Vučinić na asistenciju Claudia Marchisia pogodio za sada već visokih i konačnih 4:2 u korist Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.