U Milanu već spremaju slavlje - Juventus upisao bolan poraz pred svojim navijačima!
Udinese je slavio protiv Juventusa u Torinu i udaljio ga od Scudetta.

Scudetto sve bliže Interu

U Milanu već spremaju slavlje - Juventus upisao bolan poraz pred svojim navijačima!

E. Ganibegović

Bolan poraz je Juventus u 24. kolu Serije A večeras doživio u Torinu i to od Udinesea. Bilo je 0:1 za goste sa sjeveroistoka Italije. 

Igrala se 25. minuta kada je Udinese stigao do prednosti. Lautaro Giannetti je odbijenu loptu poslao u mrežu domaćeg tima.

Lautaro Gianetti je tako postao treći Udineseov defanzivac koji je postigao gol protiv Juventusa u posljednjih 20 godina, nakon Zapate 2011. i Zeegelaara 2021. godine.

Samo četiri minute kasnije Juventus je mogao doći do poravnanja. Arkadiusz Milik prima jednu loptu u kaznenom prostoru gostiju, ali šalje je preko gola.

Poljak je novu šansu imao tri minute prije odlaska na odmor. Šutirao je glavom, no Maduka Okoye odlično zaustavlja njegov udarac.

Oglasi

Arkadiusz Milik u novoj šansi u 56. minuti. Ovoga puta je intervenisao jedan igrač Udinesea i blokirao mu udarac.

Pokušao je Max Allegri s nekim izmjenama. Na teren je poslao prvo Yildiza, pa Boendea i Cavigliju, pa Cerrija, ali jednostavno do gola Juventus nije mogao, a kamoli preokreta.

Posljednju šansu je imao McKennie u 91. minuti, glavom je šutirao pored gola i gosti tako slave veliku pobjedu, dok domaćini tuguju zbog bolnog i teškog poraza. 

Nakon ove utakmice Inter ostaje prvi sa 60 bodova. Juventus ima 53 i utakmicu više od Intera, te je već sada izvjesno da bi se Scudetto nakon dvije sezone pauze.

Udinese je ovim trijumfom napravio veliki korak u borbi za ostanak u ligi. Sada ima 22 boda na 15. mjestu, tri više od Verone koja je prva u opasnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je riječ o narednom kolu, Juventus će gostovati upravo kod Verone. Udinese će biti domaćin Cagliariju.

Serie A, 24. kolo:

Juventus - Udinese 0:1 (Gianetti 25')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Bez idejni juve!
2 0
Nema veće propagande od bayerna , juventusa i uefalone ....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti