Juventus odabrao novu 'desetku' - Ona je od ljeta u rukama mladog genijalca
Talentovani ofanziva oduzima broj Pogbi (AP Photo/ Massimo Pinca)

Pogba je prošlost

Juventus odabrao novu 'desetku' - Ona je od ljeta u rukama mladog genijalca

Midhat Šljivak

Torinski Juventus odabrao je novu 'desetku' za budućnost. Slavni dres s brojem 10 od naredne sezone je u rukama mladog turskog fudbalera Kenana Yildiza.

Dres Juventusa s brojem 10 su kroz historiju nosile apsolutne fudbalske legende. Naravno, najveća je Alessandro Del Piero, a tu su bili još Roberto Baggio, Michel Platini i mnoga druga velika imena.

Posljednjih nekoliko sezona on je pripadao Paulu Dybali, da bi nakon njegovog odlaska 'desetku' preuzeo Francuz Paul Pogba.

Međutim, on zbog pada na doping testu i suspenzije više nije u planovima torinskog giganta, a dres s brojem 10 ostaje upražnjen. Ne zadugo jer je rukovodstvo Stare dame već odlučilo kome će ga dati.

Od ljeta će ikonski broj nositi mladi turski fudbaler Kenan Yildiz. Ovaj 18-godišnjak uskoro će produžiti ugovor s Bianconerima do 2029. godine i kao nagradu klub mu je odlučio uručiti najslavniji mogući broj.

Oglasi

"Juventus je odlučio Kenanu Yildizu kao poklon uručiti dres s brojem 10. Bianconeri ovog igrača vide kao vođu za budućnost. Pregovori o novom ugovoru kreću uskoro, na stolu je plata od milion eura godišnje i potpis do 2029. godine", piše Gazzetta dello Sport.

Kenan Yildiz postiže gol za Juventus (Foto: EPA)

Mladi turski genijalac član Juventusa je postao u ljeto 2022. godine. Došao je iz Bayerna gdje je prošao sve omladinske kategorije.

Nakon kratkog perioda u mladom timu Stare dame od ove sezone dobija sve više prilike za igru kod trenera Bianconera Massimiliana Allegrija i on tu šansu maksimalno koristi.

U dosadašnjem dijelu sezone Yildiz je nastupio u ukupno 15 utakmica i postigao je tri pogotka.

Ono što radi na terenu apsolutno nikog nije ostavilo ravnodušnim. Dečko je istinski fudbalski majstor i nije nikakvo čudo što mu je Juve spreman dati ikonski broj.

Oglasi

Odabrao Tursku ispred Njemačke

Iako je rođen u Regensburgu i odrastao u Minhenu, Kenan Yildiz za razliku od mnogih drugih fudbalera nije želio nastupati za selekciju Njemačke već je odabrao zemlju svojih roditelja Tursku.

Talentovani fudbaler je igrao za kadetsku selekciju, potom mladu, a krajem prošle godine je debitovao za najbolji tim kod Vincenza Montelle.

Italijanski stručnjak na klupi Turske uveo ga je u igru u finišu utakmice protiv Hrvatske koja je Turcima otvorila vrata Evropskog prvenstva, zatim je u prijateljskom meču protiv svoje Njemačke zabio gol, da bi odigrao i meč s Velsom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nema dileme da ćemo Yildiza, ako ne bude povreda, gledati i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Turska je u grupi F s Portugalom, Češkom i pobjednikom baraža u kojem su Gruzija, Luksemburg, Grčka i Kazahstan.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Pametno, momak je pošteno zaslužio igrama na terenu i da bude starter i da nosi (u Juventusu) poseban broj 10! Samo neka tako nastavi i igra će mu biti za desetku!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi