Juventus zaradio 15 miliona eura na čovjeku koji nije odigrao minute za prvi tim
(Foto: EPA)

Orsolini potpisao za Bolognu

Juventus zaradio 15 miliona eura na čovjeku koji nije odigrao minute za prvi tim

M. Šljivak

Torinski Juventus je dobro poznat po nevjerovatnim sposobnostima za završavanje transfera.

Proteklih godina Binaconeri su besplatno dovodili velika fudbalska imena, a potpisivali su i veliki broj mladih fudbalera koje su zatim slali na posudbe.

Dosta njih su odlučili ovog ljeta prodati kako bi napunili fond za transfere. Pretpostavlja se da će Juve samo na njima zaraditi blizu 100 miliona eura, a jedan transfer je već danas završen.

Zvanično je potvrđena prodaja krilnog fudbala Ricarda Orsolinija ekipi Bologne. Juventus ga je prodao za 15 miliona eura, te su tako uzeli novac na čovjeku koji nije minute igrao za prvi tim Stare dame.

Orsolini je kao velika zvijezda u najavi potpsao za Juve u januaru 2017. godine. Potpisao je ugovor do 2021. godine, ali je ubrzo poslat na posudbu u Atalantu, a zatim i u Bolognu.

Protekle sezone je ovaj fudbaler igrao zaista sjajno. Bio je standardan član prvog tima, postigao je osam golova i Bologna je odlučila da ga zadrži.

Za to su na kraju morali i da plate. Juventus je zaradio 15 miliona eura, a Bologna je dobilla 22-godišnjeg fudbalera u svoje vlasništvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pretpostavlja se da će torinski velikan u narednom periodu prodati veliki broj fudbalera koje imaju pod ugovorom, a na koje ne računaju previše ozbiljno.

Ta cifra igrača je zaista velika, pa je Juve napravio jako dobre poslove.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi