Rabiot je izabrao naredni klub, zarađivat će sedam miliona po sezoni

Napušta PSG kao slobodan igrač

Rabiot je izabrao naredni klub, zarađivat će sedam miliona po sezoni

A. Čaušević

Čini se da je završena jedna od najvećih transfer saga. 

Adrien Rabiot je još prije nekoliko mjeseci odlučio da napusti PSG kao slobodan igrač.

Nakon dosta razmišljanja i primljenih ponuda najbogatijih evropskih klubova Rabiot je izabrao Juventus.

Dvije strane su u posljednje vrijeme obavile nekoliko rundi pregovora, a izvještaji iz Italije govore da je postignut i načelni dogovor.

U slučaju da dođe do potpisa 24-godišnjak će se za Staru damu vezati u narednih pet godina, a po sezoni će zarađivati sedam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S ekonomske strane ovo bi bio odličan posao za Juventus koji paralelno radi i na dovođenju Paula Pogbe, pa će biti zanimljivo vidjeti da li dolazak Rabiota isključuje angažovanje njegovog sunarodnjaka.

Rabiot je bio velika želja Barcelone i Tottenhama, ali čini se da je Stara dama bila zagrijanija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi