Juventus žrtvuje Pjanića i dovodi zvijezdu Premierhishipa koja trpi kritike sa svih strana

La Stampa špekuliše

Juventus žrtvuje Pjanića i dovodi zvijezdu Premierhishipa koja trpi kritike sa svih strana

Admin Čaušević

Naredne tri utakmice bi mogle biti posljednje u dresu Juventusa za Miralema Pjanića.

Italijanski mediji već mjesecima bh. reprezentativca sele iz Torina, a u svom današnjem izdanju La Stampa piše kako Bianconeri namjeravaju žrtvovati odličnog veznjaka za dovođenja Paula Pogbe.

Pjanić je za vikend gostovao u programu francuske televizije Canal + gdje je govorio o mogućem transferu u PSG uz napomenu "da sve strane budu zadovoljne".

"Sve je moguće u fudbalu. U Italiji sam već osam godina i član sam velikog kluba kakav je Juventus. Ako svi budu saglasni, možemo razgovarati o odlasku, ali trenutno ne razmišljam o tome. Samo želim završiti sezonu i otići na odmor. Mogu samo reći da je moj san u narednih nekoliko sezona da osvojim Ligu prvaka", kazao je Pjanić.

Ta izjava dala je povod da se odmah počne špekulisati o budućnosti Pjanića kojeg osim PSG-a silno želi i Real Madrid.

Vrijednost Pogbe nakon sezone za zaborav je značajno opala i čelnici Juventusa na čelu s Fabiom Paraticijem već mjesecima rade na njegovom povratku u redove Stare dame.

Francuz je na Ostrvu pod velikim pritiskom, konstatno je na udaru kritika jer nije uspio da na terenu postane vođa Crvenih đavola. Za sada nije uspio da opravda uloženi novac i visoku platu koju zarađuje.

Za Juventus je igrao od 2012. do 2016. godine, u torinskom klubu se potpuno afimirsao te izrastao u jednog od najboljih veznjaka svijeta. Tu je osvojio i svoje prve trofeje u karijeri uključujući četiri Scudetta. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

United je jučer ostao bez plasmana u Evropa ligu, a i odlični odnosi s Minom Raiolom idu na ruku Juventusu.

Ljetni prijelazni rok je sve bliže. O mogućoj cifri za koju Juventus želi prodati Pjanića se već ranije pisalo. Bianconeri bh. reprezentativca namjeravaju prodati za iznos između 80 i 100 miliona eura. Hoće li to biti dovoljno za povratak Pogbe ostaje da se vidi.

Top Komentari

MirzaBarucic
Koliko Pogba vrijedi pokazao je protiv Barcelone u finalu. Nije ga bilo na terenu. Totalni promašaj od igrača. Pjanke, najbolje PSG ili Barça jarane.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi