Pjanić komentarisao mogući transfer u PSG i dao veliku nadu čelnicima ove ekipe

Napustit će Juventus?

Pjanić komentarisao mogući transfer u PSG i dao veliku nadu čelnicima ove ekipe

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić govorio je za francusku televiziju Canal + o mogućem transferu u PSG te je tom prilikom dao nadu vlasnicima ovog kluba da ga mogu dovesti. 

Pjanić se tokom čitave sezone povezuje sa odlaskom iz Juventusa i transferom u Real Madrid ili PSG, a čini se kako sjajni vezista ne bi imao ništa protiv toga, iako je ipak bio diplomata pa poručio da trenutno ne razmišlja o tome.

"PSG je jedan od osam najvećih evropskih klubova. Oni žele konačno da ostvare veliki cilj, a to je osvajanje Lige šampiona. Takav klub je sigurno privlačan za svakog fudbalera".

"Imaju sjajan projekat, sjajne igrače i ambiciju da osvoje Ligu šampiona, tako da mislim da imaju realne šanse da ostvare taj cilj. To je ekipa koju svi respektuju. Ako vas oni pozovu, sigurno da ćete saslušati šta imaju reći".

Upitan je da li razmišlja o napuštanju Juventusa.

"Sve je moguće u fudbalu. U Italiji sam već osam godina i član sam velikog kluba kakav je Juventus. Ako svi budu saglasni, možemo razgovarati o odlasku, ali trenutno ne razmišljam o tome. Samo želim završiti sezonu i otići na odmor. Mogu samo reći da je moj san u narednih nekoliko sezona da osvojim Ligu prvaka", kazao je Pjanić.

Inače, naš veznjak je član Juventusa od 2016. godine i sa Starom damom je osvojio tri uzastopna Scudetta. Što se tiče Lige prvaka, igrao je jedno finale u kojem je poražen od Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone je odigrao ukupno 42 utakmice te je postigao četiri gola uz osam asistencija.

Prije Juventusa je igrao za Romu, Lyon i Metz.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi