Juventusovo "bure baruta": Građanski rat u najavi?!

Policija zabrinuta

Juventusovo "bure baruta": Građanski rat u najavi?!

U ponedjeljak je italijanska novinska agencija ANSA saopštila da je policija uhapsila 12 vođa grupa Juventusovih "ultrasa".

Među različitim prekršajima i krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret je i reketiranje kluba. Tačnije, Juventusovi "ultrasi" su ucjenjivali klub da će u slučaju da im ne budu dostavljeni paketi ulaznica koje bi oni mogli prodavati ostalim navijačima uzvikivati i isticati rasističke parole tokom utakmica.

Juventus nije mogao trpiti ovakvo ponašanje tvrdokornih "ultrasa", pa je odlučio sarađivati sa policijom - što je na kraju dovelo do hapšenja.

U znak protesta zbog hapšenja pomenutih vođa navijačkih grupa, najvatreniji navijači Juventusa su bojkotovali utakmicu Juventusa i Atletico Madrida na otvaranju novog izdanja Lige prvaka.

Danas će Juventus odigrati prvu domaću utakmicu (protiv Verone) od hapšenja, a policija je u punoj pripravnosti. Moglo bi se čak reći i da su u Torinu upaljeni crveni alarmi.

Italijanski mediji prenose da će dio navijača večeras sjediti u tišini, dok će drugi biti ispred stadiona i u znak protesta uzvikivati uvrede na račun kluba i rukovodstva, te uvredljive parole u globalu. Ono što brine policiju u Torinu jeste činjenica da je sve kao režirano za mogući obračun sa gostujućim navijačima koji stižu na utakmicu.

Također, strahuje se da bi moglo doći do sukoba među različitim grupama navijača Juventusa.

Gazzetta dello Sport tako ukazuje na Facebook objavu vođe Juventusovih ultrasa iz Napulja, sa adresom u Njemačkoj. On predstavlja grupu True Boys, a koja je u otvorenom ratu sa navijačom grupom Tradizione.

Koristeći frazu iz popularne TV serije Gomorrah koja obrađuje temu napuljskog podzemlja, pomenuti "ultras" je upozorio da će on i njegova grupa "preuzeti ono što im pripada" i da će uzvratiti ukoliko bude ikakvih anti-napuljskih ili rasističkih skandiranja od strane drugih navijača Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Večeras će na Allianz stadionu biti još jedna novina. Naime, po prvi put će zvanični Juventusovi redari biti raspoređeni na Curvu Sud, tribinu na kojoj su smješteni ultrasi. Redari su i dalje poprilično nova stvar u italijanskom fudbalu i do sada nisu ulazili na tribine na kojima se nalaze najvatreniji navijači.

Danas će to ipak učiniti, a ovakvim potezom Juventus želi pokazati da ima namjeru vratiti kontrolu nad sopstvenim stadionom i dešavanjima na njemu...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Pa kakvi su to debili... uskracuju podrsku klubu zbog 12 kriminalaca... Juve i zvanicno ima najdebilnije navijace na svijetu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije