Sarri: Ovdje smo opsjednuti rotacijom...

Trener Juventusa pred sutrašnji meč

Sarri: Ovdje smo opsjednuti rotacijom...

Maurizija Sarrija odavno kritikuju da ne iskorištava puni potencijal svojih ekipa. Tačnije, da preferira "kratku rotaciju".

Treneru Juventusa međutim nije jasno čemu tolika opsjednutost brojem igrača koje treba koristiti tokom sezone. O tome je govorio i u najavi sutrašnjeg meča Serije A protiv Verone.

"Još ćemo procijeniti situaciju sa igračkim kadrom jer imamo još jedan trening... Nakon toga ćemo odlučiti", izjavio je Sarri, pa nastavio:

"U Italiji smo opsjednuti s rotacijom. Imam preko 60 utakmica u Engleskoj prošle sezone, a tamo postoje timovi koji čitavu sezonu odigraju sa 14 igrača... Možda potrošimo više mentalne nego fizičke energije. Kada nešto ne funkcioniše pokušam shvatiti zašto je to tako i onda to želim popraviti".

"Trenutno se ekipa mora organizovati u jak kolektiv, a to možemo samo ako imamo kontinuitet na ključnim pozicijama. Promjene ćemo praviti samo u slučaju da je neko umoran", poručio je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Paulo Dybala još uvijek nije upisao start u novoj sezoni, ali je protiv Atletica ušao s klupe, dok Bernardeschi pokriva poziciju Douglasa Coste na krilu.

"Da ne mislim da je Dybala spreman, ne bih ga uveo u odlučujućim trenucima. Možda još nije u vrhunskoj formi, ali je u mogućnosti pomoći nam... U budućnosti vidim Bernardeschija kao veznjaka specijalistu, a ne krilo. Ipak, trenutno nam je potreban u napadu. Pomoći ćemo mu da bude još bolji. On je igrač sjajnih kvaliteta", dodao je trener Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi