"Juveslavia: Šou Pjanića i Mandžukića u razbijanju Lazija"

Tuttosport posvetio naslovnicu jučerašnjim strijelcima

"Juveslavia: Šou Pjanića i Mandžukića u razbijanju Lazija"

Endin Čaušević

Juventus je jučer u derbiju drugog kola italijanske Serije A na domaćem terenu savladao Lazio sa 2:0, a golove za aktuelnog prvaka Italije postigli su Miralem Pjanić i Mario Mandžukić.

Stara dama je uspjela da dođe do pobjede iako je evidentno da tim Massimiliana Allegrija još uvijek nije u pravoj formi. Juve je poveo fantastičnim golom Miralema Pjanića, a posao je završio pred kraj utakmice Mario Mandžukić koji je postavio konačnih 2:0 nakon što se u petercu gostiju spetljao Cristiano Ronaldo.

Pjanić je još jednom pokazao da je veoma bitan igrač u ekipi Juventusa, a fantastičnim golom je slomio otpor Lazija. Iako se požalio na lakšu povredu u drugom poluvremenu bh. reprezentativac je poručio nakon utakmice da nije ništa ozbiljno, te da je iz igre izašao jer nije želio ništa da rizikuje.

Italijanski mediji danas bruje o utakmici Juventusa i debiju Cristiana Ronalda pred domaćim navijačima. Ipak, posebno u "oči upada" naslov koji se pojavio na uglednom Tuttosportu koji je to posvetio Pjaniću i Mandžukiću jer su oni kreirali pobjedu Stare dame. "Juveslavia: Šou Pjanića i Mandžukića u razbijanju Lazija" pisalo je na naslovnici Tuttosporta dok su drugi većinom u prvi plan stavljali Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Svojprisebi
jugoslavio jugoslavio...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi