Južna Koreja na nogama zbog Tottenhamove zvijezde

Južna Koreja na nogama zbog Tottenhamove zvijezde

E. Škorić

Tottenham je posljednjih sezona postao jedan od najboljih engleskih klubova i konstantno igra u Ligi prvaka.

Spursi su i večeras protiv Juventusa u Torinu (2:2) u prvom susretu osmine finala Lige prvaka pokazali koliko su zapravo jaki, posebno jer su taj rezultat ostvarili poslije 0:2 u osmoj minuti.

Jedan od bitnijih igrača u Tottenhamu je Heung-Min Son, veznjak koji je 2015. godine stigao iz Bayer Leverkusena.

Son je zabio 26 golova posljednjih sezona za Tottenham, a veliki je heroj Južne Koreje. Naime, njegovi zemljaci ne propuštaju nijednu njegovu utakmicu, a u njegovu čast napravljen je i noćni program zabavnog karaktera pod nazivom "Super Son time".

Potražite više informacija na temu Premier league:

To dovoljno govori o popularnosti Sona u Južnoj Koreji, a o njegovim nastupima u dresu Tottenhama u detalje znaju u njegovoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi