Južna Koreja ponovno kandidat za SP

Južna Koreja ponovno kandidat za SP

Edmir Škorić

Nakon što su bili domaćini 2002. godine Svjestkom prvenstvu zajedno s Japanom, Južna Koreja se nada da će biti ponovno mjesto gdje će se održati ovo najzanimljivije međunarodno natjecanje.

Koreanska fudbalska asocijacija (KFA) je danas objavila da će FIFA biti obaviještena da će oni uraditi sve da još jednom budu domaćini ovom prestižnom takmičenju.

"Postoji velika šansa da će 2018. ili 2022. godine Svjetski kup biti održan opet u Aziji, ali čak i ako je to samo 10% šanse, mi bi zaista bili spremni za to.", riječi su nedavno izabranog načelnika KFA Cho Chung-yuna.

"Želimo ponovo donijeti uzbuđenje u Koreju. To nije ishitrena odluka. Svi znamo kakav je utjecaj imala 2002. godina na naše ljude i ako bismo opet bili domaćin Svjetskoga kupa, učinak bi bio ogroman.", dodao je Cho. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pored Južne Koreje kandidaturu za domaćina mundijala 2018./2022. godine predat će Japan, Sjedinjene Američke Države, Španija i Portugal, Holandija i Belgija, Meksiko, Australija, Engleska, Rusija, Indonezija i Katar.

Iz FIFE najavljuju da će domaćiin oba ova prvenstva (2018. i 2022.) biti poznati u decembru 2010. godne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.