Južnokorejski Suwon potvrdio Sarićev transfer

Bh. fudbaler spakovao kofere

Južnokorejski Suwon potvrdio Sarićev transfer

Transfer Elvisa Sarića u saudijski Al-Ahli je završena stvar.

Nakon godinu dana provedenih u Južnoj Koreji, Sarić nije odolio bogatoj ponudi Al-Ahlija i u narednoj sedmici će potpisati ugovor s ovim klubom, što je prije nekoliko dana za SportSport.ba potvrdio i sam trener Branko Ivanković.

Od Sarića se putem društvenih mreža oprostio i Suwon za koji igra, a vijest o odlasku iznenadila je navijače koji nisu skrivali žal, imajući u vidu da je naš fudbaler važio za jednog od najboljih u klubu.

"Hvala ti na lijepih godinu dana"; "Žao nam je što ideš, ali sretno...", samo su neki od komentara.

Detalji ugovora s Al-Ahlijem nisu poznati, no kada je u pitanju sam klub, radi se o jednom od najboljih u Saudijskoj Arabiji koji naredne sezone želi sa trona skinuti Al-Nassr.

Sarić se trenutno nalazi u veoma dobroj formi, obzirom da je u dosad 12 ovosezonskih utakmica dao jedan gol i pritom sedam puta asistirao, a da će biti pojačanje uvjeren je i sam trener Ivanković, koji se o njemu raspitivao i kod selektora Prosinečkog. Preporuke su, očito, bile više nego dobre.

Top Komentari

Reprezentativac
Transver detalj 1500000 ojra zagodinu hihihihi
2 1
teddy sheringham
Taman da prestane i za reprezentaciju igrati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi