Kad je beg bio 'cicija'? Braco počastio igrače Vrbanjuše sa 100 KM: Lave, lave, hodi vamo...

S njim nikada nije dosadno

Kad je beg bio 'cicija'? Braco počastio igrače Vrbanjuše sa 100 KM: Lave, lave, hodi vamo...

Da se u omladinskim kategorijama FK Vrbanjuša radi vrlo dobro pokazuje i činjenica da su pioniri ovog kluba osvojili jesenju titulu Kantonalne lige. 

Tim povodom dobro poznati sarajevski stručnjak Alija Braco Hadžiosmanović, koji je alfa i omega ovog kluba, odlučio je počastiti dječake pa je izvadio 100 KM u tu svrhu.

"Hodi vamo lave, hodi vamo... Evo Agiću kupi djeci nešto što su šampioni lige", poručio je Braco izvjesnom Agiću u videu koji je objavio na svom Facebook profilu.

On je kasnije nahvalio svoje pionire kazavši da je još bitniji zadatak od rezultata na fudbalskim terenima da budu dobri đaci, uzorni, pošteni i čestiti mladići itd.

"Mi smo sve posvetili vama da vi budete prvi, a Vrbanjuša neće biti prva jer se ova liga igra samo za delegate i sudije", kaže Braco u obraćanju svojim pionirima pa ih pokušava motivisati: "Nema veze što ni jedan od vas nije pozvan sada u reprezentaciju, vi ćete u budućnosti sigurno biti novi Džeke, Pjanići, Zukanovići i tako slično".

Kasnije su pioniri Vrbanjuše prekinuli alfu i omegu ovog tima i počeli skandirati 'Vrbanjuša ale, ale, ale...' što je Braco zaustavio riječima: 'Samo da vam kažem, Vrbanjuša je uvijek davala reprezentativce i dala je poslije rata najboljeg igrača Bosne i Hercegovine Almira Turkovića Zeku koji je ponikao u Vrbanjuši'.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Popularni Braco nas već decenijama uveseljava svojim prisustvom na fudbalskim terenima u Sarajevu a nekada i u ostatku Bosne i Hercegovine, a svako njegovo obraćanje je zanimljivo pogledati obzirom da to radi na dosta neobičan, a opet simpatičan način.

Top Komentari

Horde
A portala i kurca. ...
10 5
Ovaj klovn dobije više prostora nego djeca npr. koja su juče igrala derbi na Grbavici u jednoj odličnoj predstavi sa obje strane. Ako je ovaj ublehaš sportski radnik ja sam onda Nikola Tesla.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi