Kad proradi balkanska krv... "Te dvije crvene zjenice su me po terenu jurile poput zvijeri"

Ibra o okršajima sa Materazzijem

Kad proradi balkanska krv... "Te dvije crvene zjenice su me po terenu jurile poput zvijeri"

E. Škorić

Zlatan Ibrahimović je u novom intervju za Gazzettu dello Sport opisao i duele iz poršlosti.

Kontroverzni švedski napadač, koji i na ulasku u petu deceniju života briljira kao igrač Milana, još jednom se prisjetio duela sa Marcom Materazzijem, nekadašnjim ljutim rivalom na terenu s kojim se sukobio dok je još igrao za Juventus. Imao je takođe i okršaj sa Sinišom Mihajlovićem.

"Mihajlović me nije mrzio, nije imao ništa lično protiv mene, samo je želio svom timu dati prednost i dobiti utakmicu. Marco Materazzi je, s druge strane, bio drugačiji slučaj. On je želio da me povrijedi. Imao je ličnu strategiju da uznemiri protivnika. Kada neko nije dovoljno dobar u igri, onda se koristi svim sredstvima", rekao je Ibra.

Materazzi je 2005. godine u duelu Intera i Juventusa nanio jednu ozbiljnu povredu Ibrahimoviću, a ovaj čekao pet godina na revanš.

"Ako mi učiniš neke stvari, ja ih ne zaboravljam. U mom srcu neke stvari ostaju. Čekao sam pet godina na okršaj protiv njega. Uletio je s podignutim nogama, ja sam skočio da ga izbjegnem start i pritom ga udario laktom u sljepoočnicu", prisjeća se Ibrahimović.

Potom je ispričao prvi okršaj s Materazzijem.

"Materazzi je tada nosio one posebne Nike kontaktne leće, popularne u to vrijeme, koje su mijenjale boju očiju. Sjećam se da su me dvije crvene zjenice poput zvijeri jurile po terenu. Bio sam povrijeđen, šepao i Capello je htio da me zamijeni. Nisam mogao izdržati udarce, morao sam da izađem iz igre, ali sam znao da će prije ili kasniej doći prilika za osvetu", govori Ibra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zlatan i danas zna da pokaže tu svoju drugu stranu. Uvijek je ratobornički nastrojen, ne da na sebe, a ono što zacrta, to će i napraviti. Mnogi protivnici su se plašili Ibrahimovića upravo zbog njegovog stava i velike želje za osvetom kada osjeti da je povrijeđen na bilo koji način.  S Materazzijem je uvijek imao žestoke okršaje, čak i nakon što se Italijan penzionisao, prepucavali su se putem medija i društvenih mreža.

I da se sutra nađu licem u lice na zelenom terenu, scenarij bi bio isti...

Top Komentari

Eduard
Na kraju Materazzi osvoji sve zivo, a ovaj debil?
3 6
Ars412
Na ulasku u petu.. cetri decenije je zavrsio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi