Kad Ronaldo priča u svlačionici, svi šute

Govor nakon finala Eura

Kad Ronaldo priča u svlačionici, svi šute

  U svlačionici portugalske reprezentacije, uz selektora Fernanda Santosa, glavnu riječ vodi Cristiano Ronaldo. 

Ako je i bilo pitanje, dokaz je njegov motivacioni govor nakon što je Portugal na Evropskom prvenstvu osvojio prvo mjesto. Iako je od toga prošlo nekoliko mjeseci, zvanična Facebook stranica reprezentacije Portugala je videozapis iz svlačionice objavila tek danas. 

Ronaldo se u svom govoru posebno zahvalio selektoru Fernandu Santosu, bez kojeg, kako je rekao, uspjeh u Francuskoj ne bi bio moguć.

"Prvo se želim zahvaliti onom čovjeku tamo (selektoru Santosu op.a). Bez njega ništa od ovog ne bi bilo moguće. Drugo, zahvaljujem se svojim saigračima i stručnom štabu, svim uključenim u ovaj uspjeh. Rijetko ko je vjerovao u Portugal, ali istina je da smo to učinili. Svi mi. Mi smo učinili to. Vrlo sam sretan, ovo je jedan od najsretnijih dana mog života. Zaboravite invidualne trofeje, Ligu šampiona, ovaj trenutak je najsretniji u mom životu", kazao je Ronaldo u svlačionici i potom nastavio: 

"Plakao sam već tri ili četiri puta. Brat mi je morao govoriti da se smirim, ali sam mu odgovorio: 'Hugo, ne mogu'. To je istina iz srca, kunem se životom svog sina. Vrlo, vrlo sam sretan. To bih mogao ponoviti 100 puta. Ovo je trofej koji nam je nedostajao. Zahvaljujući svima vama, igračima, stručnom štabu i ponovo tebi treneru. Svu vjeru koju si imao, iskreno, dodirnulo me.  Zaslužili smo ovo. Sada smo prvi tim u historiji Portugala kojem je ovo pošlo za rukom", kazao je Ronaldo. 

Portugalci su u finalu Eura slavili protiv Francuske Edera u produžecima, ali Ronaldo je igru napustio još u prvom poluvremenu zbog povrede. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi