Kada bi Liverpool i zvanično mogao postati prvak?

Pitanje je vremena

Kada bi Liverpool i zvanično mogao postati prvak?

Edmir Škorić

Samo je pitanje vremena kada će Liverpool osvojiti naslov engleske Premier lige, prvi nakon 30 godina.

Redsi su sve bliže tituli i sada se samo čeka da tim Jurgena Kloppa matematički osigura titulu, koja se zaista predugo čekala na Anfieldu.

S obzirom na poraz Manchester Cityja u nedjelju od Manchester Uniteda, Liverpool je devet kola prije kraja na 25 bodova prednosti u odnosu na tim s Etihada.

No, City ima utakmicu manje protiv Arsenala i ako ne uspije da pobijedi, Liverpoolu će biti potrebna samo tri boda protiv Evertona u narednom kolu koje se igra 14/15 i 16. marta. Konkretno, liverpulski derbi na programu je u ponedjeljak 16. marta od 21 sat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, ako City pobijedi Arsenal u srijedu, Liverpoolova titula će se odgoditi do 21. marta i utamice Liverpool - Crystal Palace.

Ali, da se ne bi puno brinuli i razmišljali o Cityju, igrači Liverpoola moraju samo dobiti dvije utakmice i onda će i zvanično biti prvaci.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi