Liverpool će sigurno osvojiti titulu nakon 30 godina, ali proslava u stilu bi mogla izostati

Uskoro konačna odluka

Liverpool će sigurno osvojiti titulu nakon 30 godina, ali proslava u stilu bi mogla izostati

Admin Čaušević

Liverpool je blizu osvajanja prve titule prvaka Engleske još od 1990. godine.

Liverpool vikend pobijedili Bournemouth s 2:1, Manchester City je izgubio gradski derbi od Uniteda s 2:0 pa su Redsi na +25 u odnosu na Građane uz jedan meč više.

Samo je pitanje kola kada će doći kraj 30-godišnjem čekanju, međutim kako sada stvari stoje proslava u stilu bi mogla izostati.

Naime, kako navodi The Athletic u Liverpoolu su zabrinuti da bi titulu prvaka Engleske mogli slaviti pred praznim tribinama zbog epidemije koronavirusa.

Liverpoolu su za osvajanje titule potrebne još dvije pobjede, predstojećeg vikenda gostuju Evertonu, a zatim slijedi duel s Crystal Palaceom.

Upitno je i održavanja trofejne parade koja bi na ulicama Liverpoola okupila više od milion ljudi.

"U subotu smo pričali o tome, svi navijači misle isto, osvajanje titule pred praznim tribnama je naš najveći strah. Svi o tome pričaju", rekao je Joe Balt, šef Liverpoolovog navijača udruženja - Duh Shanklyja.

"Titulu bi mogli osvojiti na našem pragu protiv Crystal Palacea, a postoji mogućnost da navijači ne budu dio slavlja. Poslije toliko čekanja i nevjerovatne sezone to bi bilo veoma tužno."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je momenat za pamćenje i svi žele biti tu. Nadamo se da neće doći do toga", poručio je Balt.

Inače, sastanak FS Engleske i britanske vlade će biti održan danas na kojem će se raspravljati o mogućnosti igranja bez prisustva publike. BBC navodi kako će se gotovo pa sigurno biti donesena odluka o igranju iza zatvorenih vrata.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije