"Kada daleko najbolji na svijetu priča, onda šutiš i slušaš"
Foto - EPA

Frenkie de Jong o Barceloni i Messiju

"Kada daleko najbolji na svijetu priča, onda šutiš i slušaš"

M. Šljivak

Frenkie de Jong stigao je prošle godine iz Ajaxa u Barcelonu.

Katalonski velikan platio je Ajaxu čak 75 miliona eura za usluge 23-godišnjeg veznjaka i na taj način je De Jong obukao dres omiljenog kluba.

On je u razgovoru za BBC istakao kako je veoma zadovoljan u Barci, a posebno veliko mišljenje ima o legendarnom Lionelu Messiju.

Za čudesnog Argentinca smatra da je uvjerljivo najbolji fudbaler svijeta.

"Kada Lionel Messi priča i daje ti savjet, to znači da dobijaš savjet od daleko najboljeg igrača na svijetu. Kada on priča, onda šutiš i slušaš. Nekada kaže samo sitnice koje trebaš napraviti, ali to itekako napravi razliku", rekao je De Jong.

Istakao je mladi nizozemski fudbaler kako mu je bio san da zaigra za Barcelonu, ali da nije imao osjećaj da ga žele u klubu.

"Barcelona je uvijek bila moj san. Omiljeni su mi klub izvan Nizozemske. Na početku nisam imao osjećaj da me zaista žele. Ipak, kada su došli po mene, olakšali su mi izbor. Bila je to lagana odluka", istakao je mladi veznjak katalonskog velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Otkrio je također da je i mao ponude PSG-a i Manchester Cityja, ali da se nimalo ne kaje što je odabrao Barcelonu i da je sretan u timu s Nou Campa.

Barcelona sezonu nastavlja naredne subote kada će gostovati ekipi Mallorce. Mozzart već ima kvote za ovu utakmicu, a ako se želite kladiti na ovaj meč, učinite to OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prof.Dr.NocniJahac
Budući najbolji zadnji vezni svijeta ..
3 5
LOLLOL
Moram priznati da mi je de jong u barci sve vise izgledao kruto i neagilno. Nemam taj osjecaj da je nebeski potencijal iako je svakako veliki talenat. Volio bih da grijesim ali me nije odusevio prije svega postavljanjem i kretanjem na terenu. Po tome se najbolje vidi kakav je neko talenat u veznom redu. Mora raditi jos puno i puno da dostigne vrhunski nivo.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.