Kada je Kompany postigao posljednji gol van šesnaest metara? Nosio broj 10, igrao za drugi klub...

Bilo je to jako davno....

Kada je Kompany postigao posljednji gol van šesnaest metara? Nosio broj 10, igrao za drugi klub...

Belgijski defanzivac Vincent Kompany sinoć je u pobjedi svog Manchester Cityja protiv Leicestera postigao jedan od najbitnijih golova u karijeri. 

Građani su pobijedili Lisice sa 1:0 i to golom Kompanyja sa preko 20 metara. Taj trijumf je timu Pepa Guardiole vjerovatno donio titulu šampiona Engleske jer je zadržana prednost od jednog boda u odnosu na Liverpool.

Navijačima Redsa posebno je krivo što im je presudio Kompany jer se radi o fudbaleru koji zaista vrlo rijetko postiže golove, a posebno izvan šesnaesterca.

Engleski mediji odmah su nakon meča krenuli sa određenim analizama pa su stigli do podatka da je Kompany posljdnji gol van šesnaest metara postigao prije čak 12 godina, još dok je bio član Hamburga.

Bilo je to u utakmici Kupa UEFA protiv Branna u gostima, a Kompany je vrlo preciznim udarcem sa oko 20-ak metara matirao golmana domaćih. Zanimljivo, u to vrijeme je na dresu nosio broj 10, a gol je proslavio sa sadašnjom zvijezdom Bayerna Jeromom Boatengom koji je tada također igrao za Hamburg. Gol možete pogledati na snimku ispod (od 1:15).

Zanimljivo, posljednji šut van šesnaest metara prema protivničkom golu Kompany je imao još u decembru 2013. godine što tugu navijača Liverpoola čini još većom.

Treba podsjetiti i na činjenicu da je Kompany postigao vrlo važan gol za Građane kada je osvojena titula u sezoni 2011/12. Tada je, u susretu 36. kola protiv Manchester Uniteda, postigao jedini gol na Etihadu za pobjedu od 1:0. City je kasnije postao prvak jer je imao bolju gol razliku od velikog rivala.

Guardiola nakon meča poručio: Znam da biste svi voljeli da Liverpool bude prvak

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola poručio je nakon sinoćnje pobjede da je svjestan kako bi svi voljeli da Liverpool bude prvak.

"Znam da svi želite da Liverpool bude prvak. Eto, žao mi je što je sve u našim rukama. Liverpool u zadnjem kolu može igrati bez pritiska jer ne odlučuje sam o sebi", kaže Pep pa se osvrće i na posljednji meč u gostima protiv Brightona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bit će strašno teško u Brightonu jer je to jako dobra ekipa, ali mi nismo odustajali kad smo zaostajali sedam bodova pa nećemo ni sad. Protiv Leicestera smo igrali nevjerojatno. Nevjerojatno. Žao mi je, ali bili smo tako dobri", dodaje Španac.

City dakle ima priliku da odbrani naslov prvaka Engleske i da po šesti put u svojoj historiji osvoji englesku ligu. Meč protiv Brightona je na rasporedu u nedjelju od 16.00 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi