Čovjek koji prati Romu se oprostio od Džeke: "Zahvalnost..."

Dijamant na korak od Juventusa

Čovjek koji prati Romu se oprostio od Džeke: "Zahvalnost..."

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko će prema svemu sudeći nakon pet godina napustiti Romu i potpisati za Juventus.

Džeko je za pet sezona postao jedan od najboljih napadača u historiji Rome, a za kratko vrijeme postao je ljubimac navijača. Prethodnih godina odbijao je ponude Chelseaja i Intera, no čini se da je sada došlo vijeme za rastanak.

Iako Džeko ima već 34 godine o kakvom igraču se radi najbolje pokazuje činjenica da ga želi Juventus koji će naredne sezone dati maksimum da konačno pokori Evropu.

Italijanski mediji su objavili jutros da je Džeko donio odluku i odlučio da pristane na transfer u Staru damu. Sve bi se trebalo ozvaničiti u narednim danima, a Roma će od prodaje Dijamanta inkasirati 12 miliona eura.

Koliko Džeko znači Romi najbolje pokazuje tekst italijanskog novinara Paola Marcaccija koji već dugo vremena prati rimski klub. Marcacci radi na Radio Italia, te je posvetio tekst bh. napadaču nakon što je jutor objavljeno da je Džeko pristao da ide u Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"222 utakmice za Romu, 106 golova, 50 asistencija plus ogroman broj doprinosa ekipi najbolje pokazuje koliko je Edin Džeko značajan za klub u prethodnim godinama. Možda kada ode, a čini se da će to brzo doći, zauzet će svoje mjesto u historiji koje ruku na srce uopšte nije upitno. Nije teško priznati da je on jedan od onih koji će ostati upisani u historiji Rome pored četiri sjajna napadača kakvi su Manfredini, Pruzzo, Voeller, Batistuta... ne samo kao napadač već općenito kao jedan od najboljih fudbalera kluba barem tako smatra autor ovog teksta. Igrač koji je mogao otići iz kluba kada je htio, a odlučio je ostati nikada ne smije biti zaboravljen. Zahvalnost, prije svega ostalog, treba da se pokaže prema Džeki", piše, između ostalog, Marcacci.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Grande Džeko✌?
5 0
nodi_11
Big Edin Džeko
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti