"Kada sam došao u Liverpool jeo sam samo zaleđenu pizzu jer sam samo znao to da napravim"
U Liverpool je stigao iz Charltona kada je imao samo 18 godina, a skoro dvije godine je "izgubio" zbog povrede koljena. Bilo je mnogo trenutaka kada je htio odustati, ali iz svega toga je izašao dosta jači.

Joe Gomez htio od svega odustati

"Kada sam došao u Liverpool jeo sam samo zaleđenu pizzu jer sam samo znao to da napravim"

Endin Čaušević

Mladi engleski fudbaler Joe Gomez na ljeto 2015. godine stigao je u Liverpool iz Charltona, ali je muku mučio nakon dolaska u novi grad. Pored toga što se nije najbolje snašao u novom klubu veoma teško mu je palo to što živi odvojeno od svoje porodice.

Gomez je sa samo 17 godina debitovao u dresu Charltona i mnogi su odmah rekli da će biti sjajan lijevi bek. U Liverpoolu su nakon prve sezone odlučili da ga dovedu u svoje redove, te je Gomez potpisao saradnju s Redsima na ljeto 2015. godine. Iako je sada poprilično standardan stvari nisu išle baš tako dobro kada je tek stigao u Liverpool.

Kao 18-godišnjak se prvi put odvojio od svoje porodice, ali i djevojke Tamare. Gomez je znao da ga čeka mnogo izazova u novom klubu, no nije ni sanjao da će tako biti i van terena. Djevojka mu je dolazila u posjetu skoro svakog vikenda, no dani bez nje i porodice su bili za njega pravi horor.

"Sjećam se da smo se spakovali i došli u Liverpool. Tamara je bila sa mnom prvu noć, no otišla je u London jer tamo studira. Dolazila je u posjetu skoro svakog vikenda, no u periodima dok sam bio sam je bilo užasno. Nisam znao kako da funkcionišem bez porodice. Nisam znao kuhati i jedino što sam jeo je zaleđena pizza. To sam znao napraviti koristeći mikrovalnu. U klubu su mi kuhari davali neku hranu koju bih podgrijavao kada bih stigao kući", rekao je Gomez, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Najviše sam volio kada su mi roditelji dolazili i donosili hranu. Onda bih se osjećao kao kod kuće i nekako bi sve bilo lakše za mene. S vremenom sam se navikavao na sve to. Nisam se puno družio sa saigračima jer sam inače dosadan kao društvo. Išao bih s treninga kući i čekao novi dan. Prve dvije godine su bile jako teške za mene i neću lagati. Ipak, sada je to druga priča i Liverpool je moj drugi dom".

Gomez je "izgubio" dvije godine karijere zbog teške povrede koljena, ali se vratio jači iz svega toga. Jurgen Klopp mu je dao šansu da se pokaže i on je to iskoristio na pravi način.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Da je malo pametniji ne bi bio crnac.
0 34
Alkma
Zalosno zsaista zalosno nisi imao zasta kupiti sebi da jedes mucili te gladzu
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi