"Kada smo izgubili - klali su nas"

Lucas Biglia o velikom pritisku argentinske javnosti

"Kada smo izgubili - klali su nas"

Edmir Škorić

Argentini je uvijek bilo teško, njeni igrači stalno su pod pritiskom bijesnih navijača koji žele trofeje.

Argentina se nije proslavila posljednjih godina na velikim turnirima i stoga su Leo Messi i društvo konstantno pod žestokim kritikama i pritiscima, a o svemu je sada govorio Milanov veznjak Lucas Biglia.

"Nijemci su 2014. godine izabrali 36-godišnjeg Miroslava Klosea iz jednog razloga - da karijeru završi kao najbolji strijelac SP-a. Mi u Argentini stalno sebi postavljamo pitanje da li su neke stvari vrijedne i koliko se zapravo cijene igrači koji su toliko dali za nacionalni tim", kaže Biglia, pa dodaje:

"Napetost oko ekipe došla je do vrhunca nakon finala Copa Americe i poraza od Čilea. Messi se povukao, ali kasnije je promijenio mišljenje. Niko nije očekivao da odemo u finale, a kada smo izgubili, zaklali su nas. Uništena je veza između igrača i navijača. Mi Argentinci uništavamo sami sebe, pa čak je u Argentini bila emisija u kojoj se raspravljalo ko je dobar s Messijem, a ko ne u reprezentaciji".

Bilgia tvrdi kako je pomišljao na kraj reprezentativne karijere.

"Priznajem da sam razmišljao i o tome. Kada sam promašio penal u finalu, pitao sam se da li imam snage da nastavim. No, kako prolaze dani, ohladite i pojave se novi ciljevi u glavi. Shvatite da želite da igrate za svoju zemlju i pokušavate osvojiti nešto", istakao je Biglia.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Veliki Diego Armando Maradona je Bilgiju nazvao igračem koji ne bi trebao da bude dio argentinske reprezentacije.

"Poštujem njegovo mišljenje. Bio mi je idol".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi