"Kada su mi rekli da imam tumor, mislio sam da ću već sutra umrijeti"

Isposvijest Josea Enriquea

"Kada su mi rekli da imam tumor, mislio sam da ću već sutra umrijeti"

E. Škorić

Bivši defanzivac Liverpoola Jose Enrique (32) priznaje da katkad misli kako će 'sutra umrijeti' zbog tumora.

Jose je trenutno u menadžerskim vodama, bavi se transferima igrača, no nije mogao biti miran jer su mu u maju saopštili da ima 'jednu od milion vrsta tumora'.

Prijetio mu je gubitak vida zbog tumora u lijevom oku i onda se borio s najvećim izazovom u životu.

"To mi je promijenilo život. Čak i ako vam ljekar kaže da ne brinite i da je to bezopasan tumor, ne vjerujete i mislite kao da ćete već sutra umrijeti. Za neke ljude je to rak i širit će se svuda", ispričao je Enrique.

"Zastrašujući je trenutak kada čujete riječ tumor. Sjećam se da sam bio u bolnici sa djevojkom Amy i tresli smo se. Nikada se nisam tako potresao kao tog dana. Rekli su mi da imam možda tumor od rođenja, možda već 20 ili 25 godina i da je tu možda dugo", dodaje.

"Smisao umiranja bila je najstrašnija stvar. Imam tek 32 godine i još sam bio zdrava osoba, pa je to bio veliki šok za mene kada su mi saopštili šta može da mi se desi".

Španac će na jesen putovati u Pariz radi radioterapije i dobit će podršku svih u Liverpoolu.

"Nevjerovatno je kako su se u Liverpoolu tretirali igrači. Neko se brine o vama 24 sata na dan, sedam dana u nedjelji, ali ja volim i cijenim sada svaki dan kojio imam. Kada se budim, zahvalim Bogu da ću proživjeti još jedan dan", tvrdi Enrique.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je u karijeri igrao za matični klub Levante, pa Valenciju, Celtu, Villarreal, Newcastle, Liverpool i Zaragozu. Imao je operaciju, ali i dalje se boji zloćudne bolesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi