"Kada su rekli da za 45 minuta dolazi Ferguson po mene, mislio sam da ću eksplodirati"

Chris Smalling o svom velikom tranfseru

"Kada su rekli da za 45 minuta dolazi Ferguson po mene, mislio sam da ću eksplodirati"

Edmir Škorić

Chris Smalling ovih se dana našao u centru pažnje zbog izjava o Lionelu Messiju, a potom i zbog načina na koji je čuvao Argentinca.

Smalling je prije meča kazao da "Messi ima mane i jedino ja ih poznajem" i stvarno je djelovalo da je pronašao način kako da se zaustavi Argentinac, budući da ovaj nije uspio postići gol na Old Traffordu, ali je zato ostao krvavog lica.

"Nisam u tom trenutku shvatio da sam ga tako ružno zahvatio. I Messi zna da je to bila nesreća. Nakon meča je Suarez došao do mene, a on mi je na kraju pružio ruku i rekao 'sretno'. Lijepo je kada se borite na terenu, a imate poštovanje nakon utakmice. Na kraju krajeva, samo želite da date sve od sebe i pobijedite", kazao je Smalling.

United sada sa zaostatkom ide na Nou Camp, ali engleski defanzivacne gubi nadu.

"Znamo da je to moguće. Ako možemo da nastavimo s igrom iz drugog poluvremena prve utakmice, onda imamo šanse. Moramo otići tamo bez respekta i ostaviti svoje najbolje na terenu", dodao je.

Smalling je u intervjuu govorio o rasizmu u Engleskoj koji je na svojoj koži osjetio i Raheem Sterling, a također je progovorio i o tome kako je sa pet godina ostao bez oca.

"Ne trebamo napuštati utakmice kada se desi rasizam. To bi značilo da smo ih pustili da pobijede. Slažem se s Raheemom, moramo ostati istrajni. Vlasti moraju da učine mnogo više. Nešto treba da se promijeni. Inače, mi kao igrači. moramo da nešto poduzmemo. To je mali broj ljudi koji kvare zabavu. Oni štete okolini".

Smalling je imao samo pet godina kada je njegov otac, Lloyd, umro ostavljajući majku, Theresu, da sama podigne dva sina.

"Rođen sam u Londonu, ali nakon što je moj otac preminuo, preselili smo se i imali smo novi početak. Nemam previše sjećanja na oca, ali imam nekoliko slika kod kuće. To me inspirira da ga učinim posebnim. Imam kolaž slika mog oca koji drži mene i mog brata. Gledam to prije svake utakmice da bih podsjetio koliko je život dragocjen", ispričao je Smalling pa je dodao:

"Moja mama je pokušala najbolje što može. Sada pokušavam da njen život učinim ugodnimim što više mogu, jer toliko je učinila za mene i brata".

Prisjetio se i potpisa za Manchester United 2010. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrali smo u Blackburnu i odlazio sam sa terena kada je trener Fulhama Roy Hodgson rekao da su prihvatili ponudu iz Uniteda. 'Sir Alex dolazi u hotel za 45 minuta', rekao mi je Roy. Bilo je tako nestvarno. Glava mi je bila spržena, htio sam to odmah reći mami i bratu. Mislio sam da ću eksplodirati od sreće. Odmah sam pozvao mamu, šokiran sav sam joj rekao: 'On dolazi za 30ak minuta'. Pokušavao sam dobiti mjesto pored njega u hotelskoj sobi jer će to biti snimano na TV-u. Ne mogu se sjetiti njegovih prvih riječi, ali barem 90 minuta smo razgovarali. On je genij. Osjećao sam se tako ugodno. Znao je sve o meni", tvrdi Smalling.

Smalling je za United od 2010. godine sakupio preko 200 nastupa i dao je 12 golova. Za reprezentaciju Engleske je upisao 31 meč. Osvajao je Premier ligu dva puta, FA kup, tri puta Community Shield, Evropsku lgru, a u sezoni 2015/16 izabran je za najboljeg igrača engleskog tima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noname992
Bilo bi bolje da si eksplodirao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi