Slovaci razočarali bh. kadete: Za plasman na EURO sada nam je potrebno čudo!
Plasman na Evropsko prvenstvo je trenutno naučna fantastika. Foto: N/FSBiH

Iako smo drugi u grupi

Slovaci razočarali bh. kadete: Za plasman na EURO sada nam je potrebno čudo!

Eldar Ganibegović

Slovačka nas je prije dvije noći u Bratislavi zavila u crno jer ne našu A fudbalsku reprezentaciju učinila da izgledaju kao amateri, naročito u prvom poluvremenu, te na kraju porazila s 2:0, a sada su nas Slovaci ponovo razočarali, ovaj putu kategoriji do 17 godina.

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine iskoristila je danas pobjedu Srbije od 3:0 nad Izraelom i slavivši protiv Bjelorusije s 2:1 zauzela je s četiri boda drugo mjesto u grupi 1 elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Srbija 9:2 (+7) 6
2. Bosna i Hercegovina 3:7 (-4) 4
3. Bjelorusija 5:5 (0) 4
4. Izrael 3:6 (-3) 2

Zmajići su drugi zbog boljeg međusobnog omjera, no u poretku drugoplasiranih selekcija gleda se gol-razlika i ona bi nas mogla koštati plasmana na EURO.

Na EP u Mađarskoj će osim domaćina nastupiti osam pobjednika grupa i sedam najboljih drugoplasiranih, a upravo bi Bosna i Hercegovina mogla biti ta osma, najgora drugoplasirana.

Do sada su završene utakmice u grupama 2, 4 i 6 i tu su drugoplasirane Škotska, Njemačka i Italija bolje od nas i tu nemamo šta tražiti.

U grupama 7 i 8 trenutno se igraju utakmice trećeg kola i na tabeli uživo drugoplasirane selekcije (Hrvatska i Švicarska), također su bolje od naše. 

Oglasi

Najviše nade smo polagali u grupu 5 gdje nam je trebala pobjeda Portugala nad Češkom uz trijumf Slovačke nad Poljskom, te bismo tada proslavili plasman na EP, s obzirom na to da bi u tom slučaju Portugal imao devet bodova, a ostale tri selekcije po tri, no to se nije dogodilo.

Portugal je svoj dio odradio i s 2:0 savladao Češku, no Slovačka je poražena s visokih 5:0 od Poljske i na Evropsko prvenstvo se sa šest bodova plasirala Poljska i bolja je od Bosne i Hercegovine u poretku drugoplasiranih selekcija.

Preostaje nam od 19 sati da ispratimo mečeve Engleska - Nizozemska i Danska - Sjeverna Irska u grupi 3 i nadamo se čudu.

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Engleska 5:1 (+4) 6
2. Nizozemska 4:3 (+1) 4
3. Danska 3:5 (-2) 1
4. Sjeverna Irska 1:4 (-3) 0

Trebaju da nam se poklope oba rezultata. Engleska bi trebala da, s obzirom na to da mi imamo gol razliku -4, minimalno sa šest golova razlike pobijedi Nizozemsku, a da Danska ne pobijedi Sjevernu Irsku kako bismo se plasirali na EP - dakle naučna fantastika.

Danci će se svakako nadati trijumfu Engleza i svim silama će zapeti protiv Sjeverne Irske da stignu do pobjede koja bi ih tako odvela na Evropsko prvenstvo i njih sigurno raduje gol-razlika koju ima naš tim. 

Ako se desi da Engleska pobijedi s pet golova razlike, a Danci ne pobijede Sjevernu Irsku, svejedno će Nizozemska na EP uprkos tome što bi imali -4 gol razliku, zbog toga što su dali gol više od naše selekcije. 

Top Komentari

nakopitam
Kome je selektor ovaj supljoglavi rascic, taj ne zasluzuje uopste da se takmici.
2 0
nakopitam
Slovaci krivi sto je nama selektor raspali supljoglavi majmuncina rascic
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti