Kadeti i juniori Željezničara bolji od Mladosti

Premijer liga za kadete i juniore

Kadeti i juniori Željezničara bolji od Mladosti

Adnan Beganović

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete i juniore snage su odmjerili Mladost i Željezničar, a u obje kategorije slavili su mladi fudbaleri sarajevske ekipe.

Kadeti Željezničara su pobjedom nad Mladosti preuzeli prvo mjesto na tabeli. Uz utakmicu više imaju i bod više od najvećeg konkurenta, Sarajeva.

Mladi fudbaleri Mladosti bolje su otvorili susret i do prednosti su stigli u 19. minuti kada je Armin Trako savladao Benjamina Mušiju. S minimalnom prednošću domaćih otišlo se na odmor, da bi u 63. minuti Amar Beširević stvari vratio na početak, a nova tri boda Plavima donio je Anel Šabanadžović u 74. minuti.

Juniori Željezničara bili su ubjedljiviji od svojim mlađih kolega. Slavili su sa ubjedljivih 5:1. Dva pogotka za Plave je postigao Mirza Šubo, dok su se u listu strijelaca upisali i Kerim Palić, Adel Ajkunić, te Armin Šehić. Počasni pogodak za Mladost postigao je Amar Hasić.

Premijer liga za kadete, 21. kolo

Mladost - Željezničar 1:2 (Trako /

MLADOST: Lević, Mrkalić, Mehić, Begić, Imamović, Trako, Hadžić, Mijoč, Jusić, Čolak, Kozica. Još su igrali Karahodžić, Mušinbegović i Smolo.

ŽELJEZNIČAR: Mušija, Hećo, Šabanadžović, Osmanković, Velić, Beširević, Delić, Ivković, Šehić, Karišik, Hadžić. Još su igrali Brajlović i Selmanović.

Premijer liga za juniore, 21. kolo:

Mladost - Željezničar 1:5 (Hasić / Šubo 2x, Palić, Šehić, Ajkunić) 

MLADOST: Selimović, Sabljaković, Hasić, Husagić, Šabanović, Muslimović, Smajić, Mušija, Ernes Selimović, Sejdić, Javoraš. Još su igrali Bešlić i Vehab.

ŽELJEZNIČAR: Karavdić, Palić, Šehić, Ajkunić, Šubo, Bijedić, Ćubara, Selak, Golić, Rizvanović, Kurtović. Još su igrali Džuho, Alešević, Babić, Brkan i Jusufi.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi