Kadeti Željezničara ubjedljivi protiv Veleža

Nova pobjeda mladih plavih nada

Kadeti Željezničara ubjedljivi protiv Veleža

Adnan Beganović, foto: A. Berbić

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine kadeti Željezničara su na Grbavici savladali Velež (4:1).

Mladi fudbaleri Željezničara nastavili su sa dobrim igrama u Premijer ligi. Danas su pred svojim navijačima savladali Velež, a pitanje pobjednika odlučeno je u prvom poluvremenu kada su domaći postigli četiri gola.

U 13. minuti Plavi su autogolom Denisa Tojage stigli do prednosti, a minut kasnije Semir Dacić pogađa za 2:0. U 24. minuti već je 3:0, a strijelac je Kemal Mujarić, da bi dva minuta kasnije Ahmed Hasanović pogodio za 4:0.

U drugom dijelu domaći su smanjili brzinu, što su Rođeni iskoristili, pa su preko Irisa Mandžuke uspjeli smanjiti na 4:1.

Premijer liga za kadete, 20. kolo:

Željezničar - Velež 4:1 (4:0)

ŽELJEZNIČAR: Mušija, Hećo, Šabanadžović, Osmanković, Mujarić, Beširević, Hasanović, Delić, Ivković, Šehić, Dacić. Još su igrali Demirović, Radonja, Nuhanović, Karišik i Hadžić.

VELEŽ: Rahimić, Bajraktarević, Mandžuka, Marić, Agović, Puce, Halilović, Hebibović, Brkan, Tojaga, Kozić. Još su igrali Sadžak, Kruškonja, Kurtović i Maksumić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi