Kadeti razbili Crnu Goru

Prijateljski meč

Kadeti razbili Crnu Goru

Midhat Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uvjerljivo je savladala Crnu Goru 72:49 u drugom prijateljskom meču koji se igrao u Tivtu.

Za razliku od jučerašnjeg meča, kada su Crnogorci uvjerljivo savladali našu selekciju, danas je naša selekcija odigrala mnogo bolji meč.

Vodili su od prve minute. Nakon prve dionice su imali sedam poena prednosti (22:15), da bi s istom razlikom otišli na odmor, 38:31.

Utakmica je prelomljena u trećoj dionici. Sjajnom odbranom naša selekcija je dobila ovaj dio igre 22:8, te su u posljednju dionicu ušli sa 21 poenom prednosti, 60:39.

Do kraja je naša selekcija lagano stigla do pobjede, te su se revanširali Crnogorcima za poraz.

Do trijumfa je našu selekciju vodio Džanan Musa sa 23 poena. Njegoš Sikiraš je dodao 15, a Sani Čampara 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.