Kadeti Sarajeva osigurali titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Četiri kola prije kraja prvenstva

Kadeti Sarajeva osigurali titulu prvaka Bosne i Hercegovine

E. Čaušević

Kadeti Sarajeva četiri kola prije kraja prvenstva osigurali su titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Kadetski tim bordo kluba jučer je u šestom kolu Elitne grupe U17 u gostima slavio protiv Tuzla Cityja sa 3:1 što je bilo dovoljno ovoj ekipi da osigura naslov prvaka naše zemlje.

Sarajevo je odlično otvorilo utakmicu i već na samom startu pokazalo da žele pobjedu u Tuzli. Bordo klub je nakon nekoliko propuštenih prilika uspio da dođe do prednosti u 22. minuti.

U centru pažnje našao se Seid Pramenković koji je pogodio za 1:0. Dvadeset minuta kasnije gosti su udvostručili svoju prednost, a ovaj put mrežu Tuzla Cityja zatresao je Said Duranović.

Ipak, u samom finišu prvog poluvremena Tuzla City se vratio u meč kada je Kenan Fazlović smanjio na 2:1, ali je to bilo sve od domaćeg tima u ovoj utakmici.

Sarajevo je u 74. minuti riješilo pitanje pobjednika nakon što je rezervista Đorđe Golijanin pogodio za konačnih 1:3 i tri boda koja su osigurala kadetima kluba s Koševa titulu prvaka Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Bordo klub četiri kola prije kraja je prvi sa 72 bodoa i ima 13 bodova više u odnosu na drugoplasirani Željezničar.

Treba istaći da su kadeti Željezničara jučer u gostima savladali Velež sa 2:1, dok je Zrinjski na svom terenu s minimalnih 1:0 bio bolji od banjalučkog Borca.

Top Komentari

Husrefbeg22
trebalo je do kraja prvenstva ubaciti ovu djecu da igraju za seniorski tim Sarajeva. A one kretene sto ne mogu da potrce 100 m otjerati na planinu da trcu do novoga prvenstva. Zrinjski melje sve pred sobom zahvaljujuci dobroj kondiciji igraca i neprestanoj trci. Kako dode onaj strucnjak za kondiciju Jeleskovic igraci Sarajeva ne mogu da potrce i daleko su najsporiji u BiH.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi