Bordo nade gaze sve pred sobom, dobre igre i FK Velež
FOTO: FK Sarajevo

Omladinska Premijer liga za kadete

Bordo nade gaze sve pred sobom, dobre igre i FK Velež

S. Mlaćo
U kadetskoj Premijer ligi naše zemlje odigrano je 14 kola, a suvereni lider je FK Sarajevo.

Bordo momci su odigrali 11 kola, te upisali isto toliko pobjeda i zaista zaslužuju sve pohvale. Prema prikazanom, očekivati je da slave i u zaostalim mečevima, pa velike pohvale idu treneru Admiru Hasančiću, ali i ekipi predvođenu Šutkovićem, Delićem, Čelikom, Husićem, Merdićem, Duranovićem, Kolendom, Babićem, Keranovićem, Pramenkovićem...

Prvi pratilac bordo momaka su kadeti FK Velež sa 28 bodova, dok po 27 imaju FK Sloboda i FK Željezničar. U Mostaru svakako mogu biti zadovoljni kvalitetnom generacijom, posebno nakon što su iz Premijer lige prošle sezoni ispali juniori tog kluba.

Prvi vrhu su i Borac te Široki Brijeg, a na dnu FK Rudar Prijedor sa samo četiri boda, dok FK Leotar ima pet.Ispred njih su Posušje, Zrinjski i Tuzla City koji se nikako ne mogu pohvaliti ovom sezonom, čak naprotiv.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Prvi strijelac lige dolazi iz FK Željezničar, a radi se o Harunu Ploči iz FK Željezničar koji se do sada 12 puta upisao u listu strijelaca. Prati ga sa deset pogodaka Seid Pramenković iz FK Sarajevo.

Aldin Efendić (FK Željezničar) je postigao devet pogodaka, kao i Vedad Jakupović (FK Željezničar) i Mahir Rahimić (FK Tuzla City).

Promo

Top Komentari

Zaccheroni
Bravo za rođene
4 0
Zaccheroni
Kadeti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi